Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Regnbuen

Regnbuen er Område Skærbæks områdeinstitution - en kommunal 0-6 års institution, bestående af en børnehavedel og en småbørnsgruppe.  Børnehaven er normeret til 47 børn i alderen 3-6 år og småbørnsgruppen er normeret til 20 børn for de 0-3 årige. 
Børnehaven og småbørnsgruppen er delt op i 2 afdelinger og hver har de deres egen legeplads, der er indrettet således, at børnene har stor mulighed for at udfolde og udvikle sig motorisk. 
Regnbuen ligger i umiddelbar nærhed af den nybyggede Skærbæk Distriktsskole, et dejligt frit og grønt område med bl.a. fodboldbaner, friluftsscene og flere lukkede stisystemer. Vi gør ligeledes stor brug af Skærbækcentrets boldrum, hal og svømmehal, der også ligger nabo til os.

Har vi brug for at komme på længere ture, benyttes vores Christianiacykler eller Regnbuens 9 personers bus. Både i småbørnsgruppen og børnehaven, har det høj prioritet, at børnene er ude hver dag.
                                                                                                                                                                            I Regnbuen lægger vi vægt på en anerkendende og imødekommende tilgang til barnet og dets familie. Det er vigtigt for os, at hele familien føler sig velkommen i huset og at vi sammen med forældrene udvikler et godt og konstruktivt samarbejde, for at sikre barnets trivsel og udvikling.   
Vi vægter børnefællesskaber og legen højt og ud fra et børneperspektiv har børnene mulighed for at indgå i større og mindre lege og læringsmiljøer. Nærværende voksne støtter og strukturerer dette.
Vi arbejder overordnet ud fra den nye styrkede pædagogiske læreplan, hvor udvikling, læring, trivsel og dannelse er fokuspunkter. 
Der er et stort samarbejdet på tværs af vores 2 afdelinger. Børnene fra småbørnsgruppen besøger børnehaven ofte inden børnehavestart, således at der skabes gode og trygge overgange for småbørnenes start i børnehaven.
I Regnbuen holder vi meget af vores traditioner som sommerfest, luciaoptog, fastelavn, bedsteforældredag mm.


Regnbuen 
Termevej 3,                                                                                                                                              
6780 Skærbæk         
Tlf: 74928377             
lonmid@toender.dk